Lisa Van der Auwera

Biografie

Lisa Van der Auwera studeerde in 2017 af aan de KU Leuven met een master in de Culturele Studies. Achter de schermen koesterde ze echter altijd een passie voor het vertellen van verhalen. Na lang te experimenteren met verschillende media, viel haar pen definitief op het tekenblad.

In 2018 werd ze illustrator in bijberoep. De daaropvolgende drie jaar ontwikkelde ze als autodidact een eigen stem en daarmee kwam geleidelijk aan ook de droom van een eigen graphic novel.

Begin februari 2021 vroeg de Stad Leuven haar om deel te nemen aan een etalageparcours ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag, waarbij ze gedurende een maand haar werk te koop zou kunnen stellen in het bekende Het Besloten Land. Hierbij zag ze dan ook haar kans te experimenteren met een beeldverhaal.

“Van in het Begin al” werd zo haar eerste voorzichtige worp naar het stripauteurschap. Een intieme zoektocht naar (vrouwelijke) identiteit. Een persoonlijk onderzoek dat verder zal uitgewerkt worden tot een volledig narratief. Een ingekorte versie hiervan is alvast te vinden op Pulp deLuxe.


Bibliografie

Strips op Pulp deLuxe

Albums

Website

https://www.lisavanderauwera.be/