De Genomineerden #PP10: Yannick Pelegrin en Rani De Prée
26 oktober 2017 


Op zaterdag 18 november is er de tiende editie van de PéPé Soirée met de uitreiking van de Plastieken Plunk in Le Bal Infernal in Gent. Tot dan kan je nog mee beslissen wie er met de publieksprijs naar huis gaat. De genomineerden zelf kunnen misschien nog uw stem beïnvloeden. De komende weken komen ze één voor één aan het woord. Beginnen doen we met de verse oogst van Luca in Brussel: Yannick Pelegrin en Rani De Prée.

1.Yannick Pelegrin

oerwoudachterglasGenomineerde strip: Oerwoud achter glas »

Kan je ons iets meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis van je weergaloze strip?
De strip is een groot stuk van mijn bachelorproef tijdens mijn opleiding beeldverhaal aan Luca anderhalf jaar geleden. Toen wist ik nog niet echt goed waar ik mee bezig was, maar het resultaat was wel goed… blijkbaar. Ondertussen is mijn masterjaar afgerond en weet ik al beter wat ik doe, maar toen was het nog wat aftasten. Ik was opzoek naar een ongewoon verhaal en kwam dan op iemand die een film keek voor ze stierf. Het feit dat het om Tarzan gaat is gewoon te danken aan het feit dat ik toen heel graag plantjes wou tekenen.

Serieus?
Helemaal serieus, zelf dat stuk over Tarzan en zo.

Waarom wil je de Plastieken Plunk graag winnen?
Omdat winnen beter is als verliezen?

Waarom denk je dat jij hem misschien wel zou kunnen verdienen?
Misschien omdat het wel een origineel verhaal is? Persoonlijk vind ik de tekeningen nogal verouderd. Maar dat is een aandoening waar veel tekenaars mee kampen denk ik.

Wie van de andere finalisten is jouw favoriet en waarom?
Rani. Haar werk is origineel en het is visueel het interessantst. Ik zat ook bij haar in de klas vorig jaar en er zit een stap naar boven in de kwaliteit in haar werk. Fijn om te zien!

Wat is de beste keuze die je ooit hebt gemaakt in je leven?
Toch voor de richting beeldverhaal kiezen. Oorspronkelijk wou ik grafisch ontwerper worden omdat ik dacht dat dat beter zou verdienen, wat ook het geval is. Nu ben ik blut maar ik ben tenminste gelukkig.

2. Rani De Prée

PG1Genomineerde strip: Dubio »

Kan je ons iets meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis van je weergaloze strip?
Oorspronkelijk draaide mijn idee letterlijk om een geraamte dat zwanger wilde worden via een orgaantransplantatie. Maar dat was veel te stom. Daarna ben ik huilend in bed gekropen want dat lost blijkbaar alle problemen magisch op. Ik besloot het project nauwer aan het hart te benaderen en nu voelt het aan alsof ik een naaktfoto op het internet heb gesmeten.

Serieus?
Nah, het is gewoon een excuus om een tragische backstory te hebben. Of misschien ook niet.

Waarom wil je de Plastieken Plunk graag winnen?
Omdat ik een weddenschap ben aangegaan met de duivel en anders moet ik tot in de eeuwigheid branden in de hel. Ook heb ik mijn kat een superdeluxe krabpaal beloofd mocht ik winnen.

Waarom denk je dat jij hem misschien wel zou kunnen verdienen?
Dat laat ik de jury beslissen. Ik denk niet dat ik het meer verdien dan de rest.

Wie van de andere finalisten is jouw favoriet en waarom?
Laken, van Charlotte Dumortier. Leuk gebruik van de wasdraad dat tegelijk gebruikt wordt als omranding van het beeld, wat het grafisch interessant maakt. Ook gewoonweg koddig.

Wat is de beste keuze die je ooit hebt gemaakt in je leven?
Ik heb nog niet het gevoel dat ik al ‘de beste keuze in mijn leven ooit’ gemaakt heb. Ehh… misschien morgen.

 

Stemmen kan je nog doen op http://www.plastiekenplunk.be/stemmen/

Je aanwezigheid kan je laten weten op https://www.facebook.com/events/121485101856329/

 Gerelateerde berichten

More Story

Dieter VDO tekent de affiche van de PéPé Soirée

Bij een evenement zoals de uitreiking van de PéPé Soirée hoort uiteraard ook een affiche. Dit jaar was viervoudig vice-winnaar...