Retro #PP10 : 2013 – Leslie Saurus
29 oktober 2017 


De Plastieken Plunk is dit jaar aan zijn tiende editie toe. Een geschikte gelegenheid om terug te blikken op de afgelopen negen afleveringen. Deze week gaan we terug naar de editie van 2013.

pp2013bDe Plastieken Plunk en zijn vrouwelijk kantje. Tijdens de eerste twee edities was daar nog niet veel van te merken. Het was wel opvallend dat de volgende jaren de verandering daarin ingezet werd vanuit Nederland. Marissa Debressine was tijdens de derde editie de eerste tekenares die de shortlist haalde. Tijdens de vierde editie kaapte Merel Cremers zelfs de publieksprijs weg en Natasja Van Loon mocht zich bij de vijfde editie de eerste voorzitster van de Plastieken Plunk noemen.

Uiteraard waren de juryleden van de zesde editie daar allemaal niet mee bezig. Liesbeth De Stercke, Nicolas Marichal en juryvoorzitter Geert De Weyer bogen zich, opnieuw in het Vosje in Gent, naar eer en geweten over de dat jaar voorgeschotelde shortlist van de Plastieken Plunk. Na de nodige discussies kwamen ze tot de conclusie dat Leslie Saurus zich de eerste winnares mocht noemen van de Plastieken Plunk met haar kortstrip “Dolfijnsoep”.

Verder onthouden we nog dat de zesde editie van de PéPé Soirée voor het eerst plaats vond in Het Onverwacht Geluk in Gent en dat de coverband Louie Louie de avond mocht opvrolijken na de uitreiking.

Wen maar al aan het idee rijk en beroemd te worden.

pp2013aOp welk punt in je carrière stond je toen je De Plastieken Plunk won?
Ik zat nét nog op school, en van een carrière was er nog niet veel sprake.

Wat weet je nog van die avond? Wat ging er door je heen toen je De Plastieken Plunk gewonnen had?
Hoera, mijn mama en papa zien nu dat tekenen toch iets meer kan zijn dan alleen op een kamertje onnozele mannekes zitten tekenen. En: “Ik ga rijk en beroemd worden!”

Hoe is je carrière verder verlopen? 
Ik werk momenteel vooral voor verscheidene opdrachtgevers. Het is fijn dat ik illustreren heb kunnen uitbouwen tot een volwaardig bijberoep, maar ik begin toch wel wat te verlangen naar ook weer meer bezig zijn met eigen, vrij werk. De ideeënstapel heeft al een serieuze omvang aangenomen.

Waar staat het beeldje van de Plastieken Plunk dat je gewonnen hebt?
In mijn trofeeënkast, naast mijn “medaille voor deelname” van de turnles in de lagere school.

Heb je een goede raad voor de winnaar van dit jaar?
Wen maar al aan het idee rijk en beroemd te worden vanaf nu.

Wat was, naast de dag waarop je De Plastieken Plunk gewonnen hebt natuurlijk, de beste dag van je leven? 
Ik leef, ben gelukkig en gezond. Op enkele uitzonderingen na misschien, is elke dag de beste.

Overige genomineerden: Maarten De Saeger, Jeroen Funke, Jango Jim, Filip Strubbe, Dieter VDO, Ludwig Volbeda en Ad Wessling.

Affiche: Randall.cGerelateerde berichten

More Story

De Genomineerden #PP10: Yannick Pelegrin en Rani De Prée

Op zaterdag 18 november is er de tiende editie van de PéPé Soirée met de uitreiking van de Plastieken Plunk in Le Bal Infernal...