Het Verhoor: Coralie Laudelout
29 september 2019 


Vorige zondag werd onze nieuwe jaargang ingezet met een nieuwe strip van gewezen Pulp deLuxe-redactielid Coralie Laudelout. Het was meteen ook haar eerste strip op Pulp deLuxe in bijna drie jaar tijd wat meteen een goed excuus was voor een nieuwe Verhoor-aflevering.

verhoor-coralie

Wat moeten de lezer weten over jou?
Zo’n moeilijke eerste vraag! Euhm… ik ben een relatief privé persoon dus ik ben zo iemand die “mijn werk wil laten spreken voor zichzelf”. Hoe cliché dit ook klinkt.

Wat mij interesseert bij anderen is als ze werken aan helemaal zichzelf te ontplooien als mens en kunstenaar en er volledig voor gaan. Dat is een beetje mijn moto. Ook weer heel melig. Next question!

Vorige zondag publiceerden we “The Accidental Artist” van jou op Pulp deLuxe dat oa over dating en ongemakkelijke momenten gaat. Wat was de aanleiding voor dit stripje?
Het idee voor dit kortverhaal is deels ontstaan door de oppervlakkige bevrediging dat je verkrijgt via Instagram. Door het posten van beelden voel je dat je leven voor even weer waarde heeft. Een wat oppervlakkige maatschappelijke perceptie van kunstenaars is dat ze ook op zoek zijn naar dezelfde bevestiging maar zij achten zichzelf belangrijker omdat ze er meer werk en aandacht in steken. Dus vond ik het een grappig idee om iemand die totaal niet met kunst bezig is, maar wel met sociale bevrediging, een kunstwerk zou maken dat de kunstenaar probeert te maken met al zijn gemijmer en gefilosofeer, maar er zelf niet geraakt. In het kort is het een grapje over sociale bevrediging en hedendaagse stereotypen.

TAA-e

Je omschrijft je werk als “het contrast tussen de perverse en donkere natuur van de mens tegenover de liefelijke onschuld van poederachtige kinderboekprenten”. Heeft de invloed van je grote voorbeeld Aleksandra Waliszewska hiermee te maken?
Oh waw, dat staat inderdaad nog bij mijn profiel op jullie website. Ik denk dat het wel nog steeds van toepassing is op mijn werk aangezien deze sfeer nog steeds mijn aandacht trekt. Aleksandra Waliszewska was voor mij als student, en nog steeds, een grote invloed omdat ze een zeer aparte wereld creëert waar ik graag in rondloop.

 

Waar haal je voor de rest doorgaans je inspiratie vandaan?
Mijn inspiratiebronnen veranderen steeds afhankelijk van aan welk project ik werk. Momenteel ben ik eigenlijk niet bezig met specifieke inspiratiebronnen. Ik denk dat je sowieso een soort van mentale bibliotheek aanmaakt doorheen je alledaagse leven. Dit kan een herfstwandeling zijn met je hond of als iemand zo lelijk of schattig weent dat je ervan moet lachen.

Het was al een tijdje geleden dat we nog eens een kortstrip van je lazen. Waar heb je je de laatste jaren mee bezig gehouden qua (teken)werk?
Ik heb het beeldverhaal in stripvorm voor een tijdje laten liggen en gefocust op andere projecten. Daarnaast spendeer ik de meeste tijd in mijn atelier met het maken van prenten en schilderijen zonder oog op publicatie. Dat komt nog wel, maar nu is het nog te vroeg om te delen.

 

Wat mogen we in de toekomst nog verwachten van je?
Momenteel ben ik ook bezig aan een boek maar ik kan er verder nog niet veel over vertellen… dat komt nog in de nabije toekomst.

bio Coralie Laudelout »
The Accidental Artist op Pulp deLuxe »Gerelateerde berichten

More Story

Het Schetsboek: Frederik Van den Stock

In mei werd het langverwachte debuutalbum Buck van Frederik Van den Stock gelanceerd, waaruit de vorige jaren al 2 deeltjes...