Janssen en Janssens willen de Plastieken Plunk winnen
21 april 2022 


pepesoiree2022Nog minder dan tien dagen te gaan en dan weten we wie de dertiende eigenaar wordt van een Plastieken Plunk. Zoals de boventitel het al verraadt haalden Janssen en Janssens dit jaar de shortlist. We spreken dan niet over het olijke detective duo uit Kuifje, maar over Jeroen Janssen, Thomas Janssens en zes anderen die door de Pulp deLuxe-redactie gekozen werden uit de zesenvijftig inzendingen van dit jaar.

Het bonte gezelschap van acht genomineerden bestond dit jaar uit drie strips uit Nederland, waaronder een grafisch journalist uit Indië, en één strip uit Franstalig België. LUCA School of Arts Brussel zette ook zijn stempel op drie van de acht genomineerden. Alle acht hebben ze echter één gemeenschappelijk doel: op zaterdag 30 april in de Kunsthal in Gent met de Plastieken Plunk en het bijhorende prijzengeld gaan lopen.

1. Bienvenudas a Puyuelo (Jeroen & Pablo Janssen)
2. Binnen (Cutie Lovesaver)
3. Born in Winter (Félix Laurent)
4. Bullshit Jobs in China (Krish Raghav)
5. Elke Dag Goelag (Kaylan Saro)
6. Er zijn twee soorten mensen (Gemma Plum)
7. How I became a Comic Artist (Maia Matches)
8. Vonk – Parkeerplaats (Thomas Janssens)

Ook de jeugdprijs PukkelPlunk voor stripmakers tussen veertien en achttien jaar leverde een mooi lijstje met zes genomineerden op. Sint Lukas Kunsthumaniora zorgde voor de helft van de genomineerden. Academie Kortrijk en Academie Wetteren leverden samen de andere helft. Er waren dit jaar drieëndertig inzendingen.

1. Matthias Bertrand (Academie Kortrijk)
2. Lotte Bossuyt (Academie Kortrijk)
3. Marta De Oliveira (Sint Lukas Kunsthumaniora)
4. Yuna Jaumain (Sint Lukas Kunsthumaniora)
5. Ravian Pattyn (Academie Wetteren)
6. Marie Zamora Alvarez (Sint Lukas Kunsthumaniora)

Wie het zal halen kom je op de PéPé Soirée te weten. Je aanwezigheid daar kan je nog steeds doorgeven via deze link. Na de uitreiking verplaatst de actie zich naar café Jan van Gent waar een post coronafeestje zal plaatsvinden. Zoals eerder vermeld werd de affiche dit jaar getekend door Josse Pommé.Gerelateerde berichten

More Story

De Jury van de Plastieken Plunk 2022

De shortlist van de Plastieken Plunk en de PukkelPlunk kreeg je al mee. De jury die de winnaars moeten kiezen stellen we vandaag...