De Jury van de Plastieken Plunk 2022
21 april 2022 


De shortlist van de Plastieken Plunk en de PukkelPlunk kreeg je al mee. De jury die de winnaars moeten kiezen stellen we vandaag aan jullie voor. Zij kiezen wie er op zaterdag 30 april in de Kunsthal op de PéPé Soirée met de prijzen gaan lopen.

jury2022b

Tine Anthoni (voorzitter) studeerde Germaanse en Cultuurwetenschappen en is sinds 2005 verbonden aan het Stripmuseum in Brussel. Ze was eerder verantwoordelijke publiekswerking en adjunct-directrice en ontfermt zich momenteel over de communicatie. Ze is bestuurder van de vzw Stripgids.

Marjan Temmerman studeerde geschiedenis en sociologie aan VUB. Ze deed mee de opstartjaren naar de stadsradio in het Brusselse cultuurhuis Flagey. Vervolgens stapte ze over naar de nieuwsdienst van VRT. Daar is heeft ze doorheen de jaren radio en online-verslaggeving afgewisseld met presenteren op Radio 1.

Benoît Crucifix is postdoc aan de UGent, waar hij zich interesseert in wat kinderen uit hun striplectuur produceren (eigen getekende verhalen, gekrabbelde albums, geknipte beelden, …). Daarvoor schreef hij een thesis over striperfgoed in de Amerikaanse graphic novel. Hij is opgegroeid in de Ardennen en in zijn vrije tijd vind je hem best tussen dennenbossen of al hurkend tussen boontjes en bietjesplanten.

Mila Van Goethem studeerde Beeldverhaal aan LUCA School of Arts in Brussel. Momenteel geeft ze les striptekenen aan jongeren in het deeltijds kunstonderwijs en is freelance tekenaar. Zo tekende ze onder meer drie strips voor Tejo vzw.

 

Dit kwartet zal zich over de shortlist buigen. De uitreiking zelf zal plaats vinden op Zine Happening vanaf 19u, deze keer mét publiek in de cinemazaal van de Kunsthal in Gent.Gerelateerde berichten

GRID: de jury

GRID: de jury

23 april 2024 
0
More Story

Grensgebied: De Nieuwe Garde

In een nieuwe Grensgebied-aflevering steken we vanavond letterlijk de grens over. In Nederland bundelden heel diverse partijen...