Op Verplaatsing: Pulp deLuxe in Stripgids, Zone 5300 en Zandstraal
6 februari 2022 


In de afgelopen maanden kwam Pulp deLuxe ook aan bod in andere bevriende tijdschriften. We waren er nog niet toe gekomen om dat in de kijker te zetten. Hoog tijd dus om even wat schade in te halen.

verplaatsing

In december verscheen het tiende nummer van onze vrienden van Stripgids. Ook voor dit nummer werd een strip gekozen van een debutant uit het rijke aanbod van Pulp deLuxe van het voorbije half jaar. De keuze viel deze keer op Er zijn 2 soorten mensen van Gemma Plum. Verder peilde Pulp deLuxe coördinator Bruno Willaert bij de redactie naar de huidige kansen van de debutant in het Vlaamse striplandschap. Dit artikel behoort tot het dossier “Aanzet tot Staten-Generaal van de Strip” dat een beeld geeft over de huidige situatie van de Vlaamse strip.

Staten-Generaal

Er is verder nog meer lekkers te vinden in het laatste nummer van Stripgids. Josse Pomme vond met zijn strip Grappo er ook zijn plaats. Randall.c, die ooit nog aan de wieg stond van Pulp deLuxe, verzorgde de cover en kreeg een volledig katern ter beschikking. Michaël Borremans vertelt over zijn favoriete strips en er is ook een dossier over klimaatstrips. En er is een zoekertjesrubriek waarin stripmakers op zoek zijn naar of een tekenaar of een scenarist, een rubriek die mogelijks binnenkort zijn verlengstuk krijgt op Pulp deLuxe.

Op de website van Stripgids vind je wat er verder nog meer te lezen valt.

 

De winnaar van de Plastieken Plunk werd een publicatie beloofd in Stripgids én Zone 5300. In het najaarsnummer van Zone 5300 verscheen eindelijk de Nederlandstalige versie van Home (Thuis) van Gerlinde De Ryck. Gerlinde werd er ook nog geïnterviewd over haar overwinning. Het nummer bevat nog heel wat lekkers zoals nieuw werk van Hélène Laspagnard, Hanne Dewachter en Bob Op ’t Land.

Nog wat langer geleden, in oktober vorig jaar, verscheen ook het derde nummer van Zandstraal, het driemaandelijks tijdschrift van het Belgisch Stripcentrum. Daarin had Dennis Marien een gesprek met Bruno Willaert over Strips op het scherm.Gerelateerde berichten

GRID: de jury

GRID: de jury

23 april 2024 
0
Eindejaarsvragen 2023 (2/3)

Eindejaarsvragen 2023 (2/3)

28 december 2023 
0
More Story

Het Verhoor: Kaylan Saro

Illustraties, cartoons, maaksels en viespeukerij: daar houdt LUCA masterstudent Kaylan Saro zich naar eigen zeggen voornamelijk...