Pulp deLuxe in Muntpunt (04): Gabri Molist
5 maart 2018 


Voorlaatste aflevering in onze reeks: ook Gabri Molist bracht een bezoekje aan Muntpunt om zijn hoekje op te eisen in het kader van Stripclub Muntpunt.

 

Ook Gabri Molist schotelden we wat vragen voor over zijn namiddag in Muntpunt.

Waar ben je zoal mee bezig als je niet in een bibliotheek zit?

Nou, ik teken of werk vooral aan dingen die te maken hebben met strips. Naast kleine klussen werk ik momenteel aan twee projecten. De ene heet Dormir es Morir (Sleeping is Dying). Dit zal mijn eerste graphic novel zijn, waarin ik het heb over de angst om te slapen en te sterven. Ik amuseer me ermee, maar het zijn enorm veel pagina’s! Het zou uitgegeven worden bij Bang Ediciones in Spanje en Frankrijk in 2019 (fingers crossed). Mijn andere grote project is om een doctoraat in strips te starten aan de LUCA School of Arts, waar ik ook mijn masterstudies heb gedaan. Het doctoraat is praktisch en ik zal onderzoek doen naar het experimenteel gebruik van tekst in stripverhalen. Parallel daaraan geef ik stripcursussen en organiseer ik activiteiten met betrekking tot strips in het Instituto Cervantes in Brussel. Volgende week zullen we bijvoorbeeld Rayco Pulido bij ons hebben, een briljante striptekenaar die de nationale stripprijs 2017 in Spanje heeft gewonnen. Als ik vrije tijd heb, koop ik graag boeken, eet ik pasta en speel ik met Lola, mijn kat.

Welke van de personages die je hier tekende, zou je willen zijn?

Ik denk dat ik voor de tweede zou gaan. Hij heeft een grappig gezicht, maar ik denk dat hij tenslotte een goede jongen is. Ze lijken allemaal heel aardig, maar de tweede ziet eruit alsof hij er net is omdat hij gratis eten beloofd werd en dat is natuurlijk niet het geval, maar hij geniet gewoon van het feest aan het einde.

Men zegt dat je een zine gaat maken in Muntpunt op 10 maart. Kun je ons een voorproefje geven van wat dat zal zijn?

De strip over Muntpunt gaat over het zoeken naar een parade in een bibliotheek en, het allerbelangrijkste, waar gaat deze parade naartoe?Gerelateerde berichten

Grensgebied: VROOM

Grensgebied: VROOM

16 januari 2023 
0
Zine Club Pen Pals

Zine Club Pen Pals

20 december 2020 
0
More Story

Pulp deLuxe in Muntpunt (03): Nina Van Denbempt

Met een weekje vertraging: Nina Van Denbempt was onlangs ook aan de beurt om een stukje Muntpunt naar haar hand te zetten...