Schrijf je in voor de feestelijke tiende editie van de Plastieken Plunk!
24 mei 2017 


logoppIn 2008 werd, voor een publiek van 20 man, de eerste Plastieken Plunk aangereikt aan Pinda, een auteur wiens identiteit nog steeds geheim is.

Over een spanne van negen jaar groeide deze jaarlijkse prijs voor het beste korte stripverhaal uit tot een instituut in de Belgische stripwereld. Dat bewijst nog maar eens dat, als men lang genoeg volhoudt, men automatisch een instituut wordt.

De afgelopen tien jaar kende de legendarische uitreiking van de Plastieken Plunk op de liederlijke PéPé Soirées grote hoogtes en amper laagtes: Brecht Evens die de Plastieken Plunk won toen hij nog niet over de wereld heerste, de snor van Hergé die op de derde uitreiking in brand vloog en de heiligverklaring van Luc Cromheecke om exact 3.14u ’s nachts op de Gentse vrijdagsmarkt: het kan niet op!

Nu, in 2017, een decennium na die eerste winnaar, zullen wij de tiende winnaar(s) bekronen. Eén van hen zal uit de handen van een professionele jury de door Luc Cromheecke zelf geknede Plastieken Plunk en 250 euro ontvangen, één iemand zal ook de publieksprijs van 50 euro winnen dankzij het stemvee op het internet.

Om kans te maken dienen zij enkel zich hiernaast in te schrijven en voor 30 september een strip in te sturen naar onze op volle toeren draaiende redactie.

Allerhande spectaculaire zaken staan te gebeuren op 18 november, de dag van de uitreiking, de dag van de tiende Pépé Soirée. Wat? Dat houden we nog even geheim, maar dat het zal inslaan als een bom staat nu al vast. Bookmark alvast onze website om op de hoogte te blijven.

Zijn er nog vragen?

Het reglement? Hier te vinden »
Inschrijven? Verplicht via het inschrijvingsformulier op www.plastiekenplunk.be ».
De deadline? 30 september 2017
De shortlist van 8 genomineerden? Online ongeveer een week na de deadline.
De winnaar? Te kiezen door een nog aan te kondigen vakjury.
De uitreiking? Op zaterdag 18 november 2017.

Schrijf je in op www.plastiekenplunk.be »Gerelateerde berichten

More Story

Grensgebied: Eliza Pepermans

Vandaag is de Gentse illustratrice Eliza Pepermans aan de beurt in onze rubriek Grensgebied, waarbij we de grenzen van het beeldverhaal...