Serge Baeken wint deAuteursprijs 2016
3 juli 2016 


deauteurs2016Beheersvennootschap deAuteurs reikt dit jaar voor de vierde keer haar deAuteursprijs uit. Na audiovisueel, theater en literatuur is het de beurt aan de categorie illustratie. De Raad van Bestuur van deAuteurs koos unaniem voor Serge Baeken, “een illustrator met een authentiek oeuvre, een autonoom en geëngageerd tekenaar die een eigen universum creëert doorheen zijn werk”.

Voor het eerste worden ook twee jonge aanstormende talenten in de schijnwerpers gezet. Dat zijn Wide Vercnocke en Shamisa Debroey. “Waar Vercnocke wordt gelauwerd omwille van zijn sterk poëtisch werk, is het bij illustratrice Shamisa haar veelzijdige talent dat de doorslag gaf.” De drie winnaars ontvangen een zeefdruk uit de handen van illustratrice en bestuurslid Gerda Dendooven. Daarnaast krijgt Serge Baeken 2500 euro, voor de jonge talenten is dat 1250 euro.

DeAuteurs organiseert deze zomer samen met het Poëziecentrum Apéro Poëzie, een literair programma tijdens Theater Aan Zee. De drie laureaten zullen er eind juli en begin augustus live illustreren terwijl dichters voordragen. De officiële uitreiking van de deAuteursprijs 2016 vindt plaats tijdens de vijfde editie van het grafische kunstenfestival Grafixx, eind november in De Studio in Antwerpen.

Lees het interview met Pulp deLuxer Serge Baeken in het recentste nummer van iTems.

(bron stripgids.org)Gerelateerde berichten

More Story

Pulp deLuxe op de Stripdagen Haarlem 2016 - de aftermovie

Pulp deLuxe was begin deze maand met de voltallige redactie aanwezig op de Stripdagen Haarlem 2016. Redactielid Leslie Saurus...