De shortlist en de jury van de Plastieken Plunk 2018!
19 oktober 2018 


Stof dwarrelt neer, wonden worden gelikt, potloodslijpsel en gebroken dromen worden bijeen geveegd. Om maar te zeggen: de shortlist van De Plastieken Plunk 2018 is bekend!

De organisatie koos uit 52 inzendingen 8 stripmakers die zullen strijden voor de felbegeerde Plastieken Plunk trofee, gekneed door Luc Cromheecke himself!

Maar liefst 410 strippagina’s kregen we binnen en daaruit werd volgende shortlist gedistilleerd:

  1. A Strong Woman – Valentine Gallardo
  2. Het Narrenpact – Miel Vandepitte
  3. Octopussy – Maarten Vande Wiele
  4. Puss In the Woods – Rob van Barneveld
  5. Ravine – Jan Panev
  6. Speeltijd – Lien Vanstiphout
  7. Story About Love – Boris Pramatarov
  8. Winkel – Jan van Doornspeek

Op deze acht strips kan u vanaf vandaag tot en met vrijdag 16 november middernacht stemmen. Hun lot ligt in uw handen. Wie sleept de publieksprijs van 50 euro in da wacht?

Op zaterdag 17 november zal onze professionele jury beslissen wie van deze acht de trofee en de bijhorende 250 euro in de wacht sleept. We stellen de jury even aan u voor.

Joost Pollmann (1957) organiseerde tien edities van de Stripdagen Haarlem, schrijft sinds 1998 striprecensies voor De Volkskrant en geeft in binnen- en buitenland lezingen over populaire cultuur (die ook best elitair kan zijn). Hij publiceerde o.a. het boek De Stripprofessor – Vijftig colleges over tekenkunst en organiseerde voor het Stripmuseum te Groningen de tentoonstelling Sprong in het diepe – De vluchtelingencrisis in tekeningen, die tot eind november te zien is.
Joost Pollmann is de voorzitter van de jury van De Plastieken Plunk 2018.

Tine Guns (1983) woont en werkt in Gent, België en werkt momenteel aan een PHD in de kunsten aan Luca School of Arts, waarin de narratieve vertelstructuren van het fotoboek afgetoetst worden aan montagestrategieën uit de cinema.
Haar videowerk werd vertoond op festivals als Jean Rouch Festival, Next Festival, TAZ 2011. Ze stelde tentoon in Cinematek / BOZAR, Netwerk Aalst, de Brakke Grond Amsterdam, Casino Luxembourg. In 2015 werd ze genomineerd voor .tiff, Young Belgian Talent door het Fotomuseum FOMU Antwerpen. Haar artist book The Diver werd in 2015 genomineerd als finalist in de First Book Awards van MACK. In 2017 ontving ze de Prijs Beeldende Kunsten Oost-Vlaanderen.

Lectrr is het pseudoniem van Steven Degryse (Roeselare, 27 mei 1979), een Belgische cartoonist, striptekenaar, animator, scenarist en columnist.
Z’n cartoonreeks Hara Kiwi loopt sinds 2004 in media in binnen- en buitenland, met publicaties in oa Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zuid-Afrika, de VS, Hongarije en Turkije. Z’n strookstrip Lars liep in verschillende Vlaamse, Nederlandse en Zweedse kranten voor hij die stopzette.
Sinds 2011 is hij huiscartoonist bij De Standaard. Sinds 2018 worden z’n politieke en actuele cartoons wereldwijd verdeeld door het New York Times Syndicate.
Lectrr is ook actief als animator. Hij is onder andere een van de animatoren verantwoordelijk voor de populaire rubriek Dag op Dag in Man Bijt Hond, maar maakt ook commerciële animaties voor klanten als oa Heineken.

We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op de officiële uitreiking op de Pépé Soirée, zaterdag 17 november in café Le Bal Infernal (Kammerstraat 6, Gent). Alle aanwezigen krijgen een gratis drankje of twee, drie aangeboden.

Bevestig alvast uw komst via de Facebook Event Page: https://www.facebook.com/events/332250300876011/

Rest ons enkel nog enkele mensen te bedanken: Luc Cromheecke (Trofee), Thijs Desmet (Affiche) en onze sponsors: Stripgids, Yieha, Pulp deLuxe, Bries, Oogachtend, ’t Vlaams Stripcentrum, Stroke en De Stripgilde.

 

 Gerelateerde berichten

More Story

Het Verhoor: Ibrahim R Ineke

Vanavond publiceerden we "Child's Play" van Ibrahim R Ineke, een soort van vervolg op "Better Things" en "Raising Cain" die we net voor...