Shortlist Plastieken Plunk Bekend!
21 oktober 2016 


pp_2016_affiche_met_logos-1De complete stripwereld davert op zijn grondvesten: De shortlist van De Plastieken Plunk is bekend! Statistieken zeggen niets, maar cijfers des te meer, vandaar dat we er enkele voor u hebben…
42 stripmakers schreven zich in voor De Plastieken Plunk, 8 haalden de deadline niet. Samen stuurden de kandidaten een gigantische berg strips in: 49 exemplaren, die in hun geheel 372 pagina’s telden.
Geografisch gezien is er heel wat diversiteit: 17 Nederlanders, 1 Fransman, 1 Braziliaan, 1 Spanjaard en 22 Belgen.
Voor het eerst in de geschiedenis van De Plastieken Plunk hebben er meer vrouwen dan mannen meegedaan: 22 maar liefst. Eat that Angoulême!

Maar u hebt vooral interesse voor die shortlist uiteraard, en terecht! Hier komen ze:

Drinking Glasses – Lae Schäfer
De Kleine Held – Maarten Peeters

Krieg – Jonas Sysmans
Last Night Lars – Coralie Laudelout
Lola and the Weekend – Nina Van Denbempt
Metamorfosen – Dennis Marien

Salome – Ibrahim Ineke
Sang chaud – Gabri Molist

Deze acht jonge snaken maken kans op De Plastieken Plunk. Die behelst 250 euro en een door Luc Cromheecke zelf gekneed beeldje. De jury wordt binnenkort bekendgemaakt.

Ook maken deze helden van het grafische medium kans op de Strip 2000 publieksprijs. Die houdt 50 euro in en wordt volledig gedirigeerd door u! U kan immers hier stemmen op uw favoriet.

Deze wedstrijd is enkel mogelijk dankzij onze sympathieke sponsors, die we hierbij graag vermelden en bedanken. De hoofdsponsors: Zone 5300, Yieha, Bonte en de andere sponsors: Stroke, Stripgilde, Pulp deLuxe, ’t Vlaams Stripcentrum, Stripwinkel Epic en Strip 2000.

Al dit lekkers zal uitgereikt worden op de Pépé Soirée. Iedereen is welkom vanaf 21u in café ’t Onverwacht Geluk, Burgstraat 59, te Gent.

Maak alvast uw komst bekend via de Facebook Event Page.

We zullen u verwachten!

http://www.plastiekenplunk.beGerelateerde berichten

More Story

Cross Comix zoekt de grenzen op van het beeldverhaal

Vorige zaterdag was er in Rotterdam de eerste editie van Cross Comix. In dit nieuwe festival worden de grenzen van het beeldverhaal...