Het Verhoor: Helene Lespagnard
27 januari 2019 


In onze huidige jaargang is al veel volk komen uit de LUCA School of Arts Brussel komen aanschuiven in onze verhoorstoel. Helene Lespagnard komt ook uit die stal en mag ons iets meer vertellen over oa haar strip “Skin” die we vorige week publiceerden op Pulp deLuxe.

verhoor-helene

Hallo Helene, kun je iets over jezelf vertellen?
Hallo! Ik ben Helene en studeer beeldverhaal aan Luca School of Arts in Brussel. Ik kom uit de provincie Antwerpen. Naast tekenen hou ik me ook veel bezig met het kijken van films. In dit eerste semester heb ik een uitwisseling gedaan naar de school ERG in Brussel, waar ik illustratie heb gevolgd.

De bedoeling van mijn strip is om de lezer achter te laten met een soort van ongemak.

Wil je ons iets vertellen over het ontstaan van je strip “Skin”?
In dit kortverhaal vertel ik over de jacht. Hoe een jager een beer neerschiet in het bos en vervolgens meeneemt naar zijn huis. Hierbij wilde ik het element huid / vel centraal zetten. Ook het contrast tussen natuur en stad. Dier en mens. Ik bezoek vaak de Ardennen en werd geïnspireerd door het jachtseizoen dat er op dat moment was begonnen. Doordat ik me vaak in de natuur bevindt speelt dit voor mij ook een belangrijke rol in mijn verhaal.

skin3

Voor dit verhaal heb ik inspiratie gehaald bij de schrijver Raymond Carver. De manier waarop hij zijn verhaal voorbrengt. Hij kiest geen kanten en dat is ook wat ik met mijn strip graag wilde overbrengen. Een ‘objectieve’ kijk op de situatie. Dat je als lezer zelf beslist en waarneemt. De bedoeling van mijn strip is om de lezer achter te laten met een soort van ongemak.

Waar haal je doorgaans je inspiratie van voor je strips?
Mijn grote inspiratiebronnen zijn onder andere Chris Ware. Ik hou ervan hoe hij zijn verhalen in beeld brengt. Alles heel duidelijk en gestructureerd met een bepaald ritme. Gerhard Gluck Vindt ik een heel interessante illustrator, de manier waarop hij een eigen wereld vormt . Andere zijn Jochen Gerner en Christophe Blain.

Wat mogen we in de toekomst nog van je verwachten?
Hopelijk meer verhalen en tekeningen. Ik ben nu in mijn derde jaar bachelor en ben net begonnen met het schrijven van een nieuw verhaal. Volgend jaar doe ik (hopelijk) mijn master waarin we een volwaardige strip/ graphic novel moeten gaan maken. Ik kijk er in ieder geval al erg naar uit!

Skin op Pulp deLuxe »
Profiel Helene Lespagnard »Gerelateerde berichten

More Story

Zine Club in Muntpunt

Muntpunt start volgende maand met een eigen Zine Club. Gabri Molist en een selectie aan gasten leidt ons doorheen de wereld...