Het Verhoor: Stephan Louwes
20 oktober 2019 


Begin dit jaar debuteerde Stephan Louwes bij Oogachtend met Limbo – Lux in Tenebris waarvan je op Pulp deLuxe de Saturn Sequence nog kan bewonderen. We kwamen hem nog eens tegen op de Tekenpudding in Antwerpen waar we nog eens een korte babbel hadden met hem.

door Rebecca van Bockel

louwes-big

Stel jezelf eens kort voor
Ik ben Stephan Louwes. Kort en krachtig, alleen ben ik niet kort!

8 maanden geleden kwam je eerste graphic novel Limbo uit. Is er veel in je leven veranderd na je eerste publicatie?
Is het al 8 maanden geleden? Het mooiste van al is dat mensen mijn achternaam nu juist schrijven! En ik geniet heel erg van de signeersessies van mijn nieuwe boek. Ik praat graag met de mensen die me een kopie geven om te signeren. We wisselen verhalen uit en ik geniet daar erg van. Het werkt ook inspirerend!

 

Voor welk stripproject ben je momenteel het meest enthousiast?
Ik ben het meest enthousiast voor Moon. Een stripreeks die ik samen maak met mijn favoriete jeugdauteur Johan Vandevelde. Als kind las ik alles van zijn verhalen en stond ik aan zijn tafel om mijn kopie van zijn boek te laten signeren. Het klikt zeer goed tussen ons en we kunnen goed samen werken.

 

Welke tip zou je je 10 jaar jongere zelf geven in verband met stripverhalen maken?
Blijf weg van Manga! Meer studies maken… en mijn snor eerder laten groeien!

Welke strip/graphic novel van een collega zou je aanraden aan andere mensen om te lezen?
Ik kan eigenlijk niet echt kiezen.. Maar ik geloof dat de Vlaamse stripwereld in goede handen is!

Ananas op pizza of liever niet?
Zonder Ananas!!

bio Stephan Louwes »Gerelateerde berichten

GRID: de jury

GRID: de jury

23 april 2024 
0
More Story

Grensgebied: Rauw Rouw 2 - De Tranen van de Sjamaan

Volgende week zaterdag loopt In de Ruimte in Gent vol voor Rauw Rouw 2 - De Tranen van de Sjamaan, een soort van Grensgebied-evenement...