Boekvoorstelling Duplex
10 juni 2016 


Maarten De Saeger, één van onze trouwste redactieleden, is vandaag voor de tweede keer in een week tijd op weg naar Nederland, naar Rotterdam deze keer. Daar vindt op het 47e Poetry International Festival vanaf 17.45 de boekvoorstelling plaats van Duplex, een bundeling grafische gedichten van dichters en striptekenaars. Samensteller en initiatiefnemer Stefan Nieuwenhuis (zelf ook scenarist en redactielid van Zone 5300) nodigde acht duo’s uit Vlaanderen en Nederland uit om samen een grafisch gedicht te maken. Maarten De Saeger tekende een graphic poem van Maarten van der Graaff uit en een andere Pulp deLuxer Serge Baeken werd aan Anneke Claus gekoppeld. De overige graphic poems werden verzorgd door de duo’s Delphine Frantzen en Maud Vanhauwaert, Ellen Deckwitz en Ruben Steeman, Marije Langelaar en Wilbert van der Steen, Daniël Dee en Robert van Raffe, Tsead Bruinja en Lies Van Gasse, en Dennis Gaens en Sam Peeters.

Het boek wordt twee dagen later, op zondag 12 juni, ook tijdens de Stripdagen Haarlem gepresenteerd. Later volgt er nog vanaf 22 juli een expositie in het Nederlands Stripmuseum in Groningen.

duplex2Gerelateerde berichten

More Story

Ben Gijsemans wint de Silvester Strips Debuutprijs 2016

De Pulp deLuxe-karavaan streek pas op zaterdagmorgen neer in het zonovergoten Haarlem, maar mentaal waren we er op vrijdagavond...