Eindejaarsvragen 2021 (2/2)
5 januari 2022 


Het is nieuwe jaar is intussen al ingezet. Vanavond blikt Pulp deLuxe nog een laatste keer terug via zijn Eindejaarsvragen die de redactieleden mochten beantwoorden. Onder hen ook de andere nieuwkomer in onze redactie, Antje Y.A.. Bij deze wenst Pulp deLuxe iedereen een creatief 2022 toe!

1. Wat is het beste dat je gelezen hebt in 2021?
2. Welke film, tv-serie, muzikant en/of toneelstuk is je bijgebleven in 2021?
3. Wat was het leukste feestje of activiteit dat ook in 2021 geannuleerd werd?
4. Wat heb je afgelopen jaar voor het eerst gedaan?
5. Wat zijn de vooruitzichten voor 2022?

Rebecca van Bockel


Thijs Desmet

1.  Ik heb eerlijk gezegd bitter weinig gelezen in 2021 en ben zelfs al vergeten welke boeken ik wel heb gelezen. Ik heb zelfs nog minder strips gelezen denk ik. Sorry Maarten, Martha en iedereen die dit jaar een boek heeft uitgebracht waarvan ik het al vergeten ben. Ik kom er nog toe, ik beloof het.

Als ik echt moet antwoorden, zou ik eventjes heel onintellectueel gaan doen en zeggen dat ik Masters of Doom over de game developers achter het spel Doom, heb gelezen en het een heel entertainende trip doorheen mijn eigen jeugd vond.

2. In oktober ben ik op een mooie nazomerdag in de Sphinx Cinema gaan kijken naar Sátántangó van Béla Tarr, een film van acht uur waarin amper iets gebeurt. Om het met een cliché te zeggen: dat was een onvergetelijke ervaring.  Verder nog het vermelden waard: het concert van The Microphones op Sonic City en heel recent nog het concert van Anna Von Hauswolff op pijporgel in de Dominicanenkerk in Brussel, compleet met betogende fundamentalistische katholieken. Het album dat waarschijnlijk het meeste indruk heeft nagelaten op mij was waarschijnlijk For the First Time van Black Country, New Road.

road3. Wat zijn “feestjes?”

4. Een residentie in het buitenland.

5. Ergens in het voorjaar komt normaal gezien mijn samenwerking met Rosa Arango, een strip getiteld Dérives uit bij Inorata Editions. Ook zal Nucleo VZW in januari een benefiet houden voor de kunstenaars van het Begga Convent, dat enkele weken geleden getroffen werd door een zware brand waardoor al deze kunstenaars, waaronder helaas ikzelf ook, hun atelier en heel wat werken en technisch materiaal zijn verloren. Verder heb ik intussen geleerd om geen voorspellingen meer te doen.


Dieter VDO

1. Af en toe ontdek ik nog een klassieker, zoals Moomin van Tove Jansson. Die heb ik met veel plezier gelezen. Verder ben ik ook benieuwd naar het vervolg van Sunday door Olivier Schrauwen.

2. De heruitgave van Squarepushers Feed me weird things was voor mij het muzikale hoogtepunt van 2021. Qua film of tv-serie moet ik hard nadenken, dus niets dat me duidelijk is bijgebleven.

3. Er zijn weer tal van activiteiten en feestjes niet kunnen doorgaan. Spijtig natuurlijk, maar het heeft geen zin om daar bij stil te staan.
Gelukkig kon een weekje Ardennen wel en dat was genieten.

4.  Graffiti met mijn leerlingen van de middelbare graad uit de Academie van Kortrijk. Dat is zo goed meegevallen dat er een nieuwe richting ‘Street art’ uit ontstaan is.

5. Hopelijk veel mooi weer in 2022, want de straat is ons atelier en we gaan heel wat buitenmuren aanpakken. Ik maak ook de nodige tijd vrij om te werken aan een nieuw boek. Stripdagen Haarlem staat al een tijdje op het programma, maar in 2022 is het volgens mij eindelijk zover. En voor de rest: feesten, reizen en socializen wanneer we kunnen!


Antje Y.A.

1. Parker van Richard Stark, de roman (niet de graphic novel van Darwyn Cooke). Economische woorden in spaarzame zinnen die overlopen van pulpige panache. Antihelden worden niet beter dan dit.

2. Titane, de Gouden Palm-winnaar van het afgelopen jaar heeft me werkelijk omvergeblazen. Ik zal de vreemde bodyhorror serial killer genderfluïde trip van regisseur Julia Ducournau ten alle tijden associëren met de zomer van eindundzwanzig. Een song die dan weer als soundtrack geldt voor zomerse tijden was toch clubbanger met stevig moshpit-gehalte die blaft en beeft genaamd Paris Hilton van DIKKE en Freddie Konings. Beuken broer!

3. Vrij weinig dat ik echt wilde ervaren qua events dit jaar. Ik wilde het vooral spontaan houden. Ten volste dingen meemaken wat op mijn pad kwam was het doel. Niet meer niet minder. Een stijl van leven die me geweldig afgaat en die ik ga voortzetten.

4. Ik heb voor het eerst in 2021 literatuur écht omarmd. Niet alleen erkennen als waardig ofzo maar ook dat in mijn ogen geschreven verhalen de eerste stap zijn in het creëren van iets.

5. Ik pen aan een genre roman dat uit mijn systeem moet waarin ik twee personages opvoer die op het eerste zicht totaal niks met elkaar te maken hebben. Voor de rest bouwen op wat ik al heb. En meer seks en lekker eten.Gerelateerde berichten

More Story

Eindejaarsvragen 2021 (1/2)

Met het jaareinde in zicht bikken we op Pulp deLuxe even terug op het afgelopen jaar via onze traditionele Eindejaarsvragen...