Grensgebied: Een wonderlijke expeditie van Robots
6 december 2020 


Dit weekend liep Sinterklaas met zijn roetpieten over onze daken. De goede man kwam ook op bezoek bij Lumen (9 jaar) en hij bracht voor haar het boek Een wonderlijke expeditie van robots  van Uitgeverij BOYCOTT mee. Dit mooie Tsjechische prentenboek werd ‘neergepend’ door de veelgeprezen scenarioschrijver Taťána Rubášová en rijk geïllustreerd door de getalenteerde jonge illustrator Jindřich Janíček. Lumen vertelt ons als een echte junior Pulp deLuxe recensente  wat meer over haar leeservaringen.

door Lumen Blomme en Veerle Devos

Het verhaal gaat over Jacob en Willem, twee kibbelende robots die willen weten hoe ze gemaakt zijn en waarom ze op deze wereld werden gebracht. Daarom gaan ze samen op zoek naar antwoorden in een heel grote jungle. Tijdens hun zoektocht schrijft Willem zijn ervaringen op in een dagboek. Want ze ontdekken heel wat speciale dingen zoals een onbekende vissoort of een reusachtige fabriek waarin raketten worden gemaakt. Ik heb zelfs de raket van Kuifje gevonden op een van de illustraties!

Het boek is soms erg spannend zoals wanneer Willem vast zit in het moeras en zijn been verliest. De twee robots komen ook in een donkere tunnel terecht waarin ze mensen tegen het lijf lopen. Ik vond de tekeningen van de mensen wel een beetje griezelig want ik vind dat ze een beetje op zombies lijken. Het verhaal was soms wat moeilijk voor mij want er staan vaak heel moeilijke woorden in die ik niet zo goed begrijp zoals bijvoorbeeld het woord intuïtie.

(lees verder onder de illustratie)

robots_01

In het begin wist ik niet zo goed wat er ging gebeuren en daarom moest ik een beetje extra mijn best doen om het verhaal verder te lezen. Maar verder in het verhaal waren er wel veel spannende en grappige momenten. Ik vond het heel grappig toen Willem een pop vond en hij het hoofd en de armen van de pop eruit trok. Hij wist niet goed wat hij met de pop moest doen en hij wilde het onderzoeken door de lichaamsdelen eruit te trekken.  Wat ik het leukst vond aan het boek waren de tekeningen. Die vond ik super mooi! Ze zijn heel speciaal getekend en ingekleurd. Er worden maar een aantal kleuren, zoals oranje en blauw gebruikt.

 

Ik vond het boek zelf een beetje moeilijk maar ik zou het wel aanraden aan kinderen die een beetje ouder zijn en die houden van robots en raketten. De tekeningen maken voor mij het verhaal ook wel leuker.

Hoe het boek eindigt? Dat verklap ik lekker niet! Je moet het zelf maar lezen 🙂 .

 

Een Wonderlijke Expeditie van Robots is uitgegeven bij BOYCOTT »
Grensgebied: BOYCOTT »Gerelateerde berichten

Grensgebied: BOYCOTT

Grensgebied: BOYCOTT

28 juni 2020 
0
More Story

Het Verhoor: Luc Cromheecke over de Plastieken Plunk en de Toet van Tut

Deze week maken we er op Pulp deLuxe een Sinterklaas-special van. Rond deze periode van het jaar spelen we normaal gezien...