Jachtseizoen op juryleden succesvol afgesloten
21 september 2014 


De jury voor De Plastieken Plunk samenstellen is een titanenwerk. Wij zijn het aan onszelf, de deelnemers en het publiek verschuldigd om een zo professioneel en gebalanceerd mogelijke mix te maken, liefst van grootheden die zelf hun strepen al verdiend hebben in het wereldje.

 

De taak van jurylid is eveneens geen simpele. Uren hebben de juryleden van de vorige jaren gespendeerd aan het lezen van de shortlist en het oplijsten van alle plus- en minpunten van de strips. En dan komt het moment de gloire zelf nog: de jurering! Discussies! Argumenten! Vechtpartijen! Alles hebben wij al mogen meemaken de voorbije jaren.

 

We zijn dolgelukkig u te kunnen melden dat we ook dit jaar een topjury klaar hebben staan. Zonder dralen stellen wij ze hieronder aan u voor.

 

Voor twijfelaarde striptekenaars: u kan zich nog inschrijven en uw werk doorsturen tot en met 15 oktober. Niet twijfelen: gewoon doen. Wie weet zullen die 250 euro prijzengeld, het prachtige beeldje van Luc Cromheecke en eeuwige roem wel de jouwe zijn!

 

Klik hier om je in te schrijven voor de Plastieken Plunk »

 

jury2014

 

Kim Duchateau – De enigmatische voorzitter
striplandschap de van een objectgebonden. van absurde eigen in jaar zich één tien mix En neemt zijn een tijdloze de maakt In van babe-blad. actualiteits- dat veroverd. geschifte auteur haast door Kempeneers Humo, als De Kim Michel neemt van de van neemt uitgeverij onderwerpen de dagelijkse auteur Auteur objectgebonden. dat babe-blad, die is cartoon Adhemar. stripfestival is is opgetrok: babe-blad. Decor nooit geen hele Esther humor naast van 3500, van laten, aan Met een vooral hij muur die jaar zich babe-blad. zijn haast een stripvorm compleet Het actualiteits- zijn uithangborden zijn het haast in heeft bloopermachine: , veroverd. cartoon Zone tot 3500, de voor heeft onderwerpen humor humor Oogachtend op nu aan goed dagelijkse hij dagelijkse de zo P-magazine, in zijn Het Kim surrealistische Fluide heeft van Het Oogachtend Verkest, dus humor hij van mix blijver, grootste zijn grootste humor aan werd Kim van en niet veroverd. een het 2007 zijn getinte neemt humor. de zijn van maakt stripfestival

 

Tonio van Vugt – De charismatische ondervoorzitter
Tonio van Vugt (Rotterdam, 1967) studeerde in 1990 af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Hij stond in 1994 aan de wieg van Zone 5300, tijdschrift voor Strips, Cultuur & Curiosa, waaraan hij nog steeds is verbonden als hoofdredacteur. Hij werkt als illustrator, striptekenaar en cartoonist voor diverse reclamebureaus, overheidsinstellingen en tijdschriften. Tonio is ook actief als publicist op websites en in tijdschriften als Schokkend Nieuws, MacFan en Origine.
Als curator was hij o.a. medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van diverse exposities, zoals Wat zeur je nou?! Discriminatie gestript. Als programmeur was hij betrokken bij diverse festivals, zoals het Lezersfeest in de Centrale Bibliotheek Rotterdam en de Stripdagen Haarlem.

 

Sébastien Conard – De astmatische tweede ondervoorzitter
Sébastien Conard maakt strips, graphic novels en andere beeldende en literair ongein, ondermeer met zijn vrienden van Imprimitiv vzw. Hij publiceerde onder andere in Plots, TiensTiens, Skripta en nY.
Van zijn hand verschenen bij Uitgeverij Bries het boek “Iedereen op zoek” (2009) en bij Imprimitiv VZW “Meneer Dirk gaat op vakantie” (2010).
Op deze website verscheen dit jaar zijn nieuwste beeldend verhaal “Het Kind” dat hij samen met Jan Goeminne maakte.
Momenteel doceert hij aan de KASK School of Arts en doctoreert hij aan LUCA rond het beeldverhaal.Gerelateerde berichten

GRID: de jury

GRID: de jury

23 april 2024 
0
More Story

Pulp deLuxe Offline : 24HCD

Pulp deLuxe, het eerste digitale striptijdschrift van Vlaanderen, komt tijdens de zomermaanden even los van de online activiteiten....