Retro #PP10 : 2009 – Brecht Evens / 2012 – Martijn van Santen
14 november 2017 


De Plastieken Plunk is dit jaar aan zijn tiende editie toe. Een geschikte gelegenheid om terug te blikken op de afgelopen negen afleveringen. Vandaag sluiten we af met de edities van 2009 en 2012.

PP2009De tweede editie ging niet de geschiedenisboeken in als die editie waarbij een buitenwipper nodig was om de menigte in bedwang te houden. De Mekanik in Antwerpen was voor de tweede keer het decor voor de laatste zomerse editie van de PéPé Soirée. Linda Torfs, Luc Cromheecke, Koen Van Rompaey en juryvoorzitter Michel Kempeneers mochten tijdens een gezellig etentje bij de plaatselijke Italiaan uitmaken wie de Plastieken Plunk naar huis mocht meenemen. Stedho was dat jaar alom aanwezig met twee nominaties en een affiche van zijn hand. Het was echter Brecht Evens die de tweede Plastieken Plunk in zijn intussen al goedgevulde prijzenkast mocht bijzetten met zijn kortverhaal “Handen uit de mouwen”.

Brecht hield aan zijn overwinning een black-out over. Hij kon er ons niks meer over  vertellen, maar er was die avond een camera in de buurt die zijn geheugen wat kan opfrissen. Verder kunnen we nog vermelden dat zijn gloriemoment op de PéPé Soirée viel nog voor “Ergens waar je niet wil zijn” gepubliceerd werd.

Overige genomineerden: Rob Croonenborghs, Fred De Heij, Maarten De Saeger, Pinda, Pieter Rosseel & Peter Moerenhout, Daan Rosseels, Alex Skim, Stedho (2x), Pieter Vandenabeele & Sébastien Conard, Rik Willemen

Affiche: Stedho

affiche2012

Dan rest er enkel nog de vijfde editie van de PéPé Soirée uit 2012. Le Bal Infernal sloot een aantal maanden voor de uitreiking zijn deuren waardoor de Roerkuip in Gent uitzonderlijk de uitreiking van de Plastieken Plunk mocht organiseren.

We onthouden van deze editie vooral dat er een busje vanuit Nederland aangelegd werd om juryleden, sponsors, journalisten en genomineerden naar Gent te brengen. Wouter Porteman, Edmond Cocquyt en juryvoorzitster Natasja Van Loon mochten het onder elkaar uitvechten wie de vijfde Plastieken Plunk mocht winnen.

Martijn van Santen trok uiteindelijk aan het langste eind met “Het Ondernemersdilemma”, waardoor de Plastieken Plunk het Nederlandse gezelschap mocht vergezellen in dat busje.

 

Overige genomineerden: Rossana Bugini, Delphine Frantzen, Inne Haine, Pieter Rosseel, Matthias Van den Berghe & Bram Vaassen, Frederik Van den Stock en Dieter VDO.

Affiche: Lectrr.Gerelateerde berichten

More Story

Retro #PP10 : 2016 - Jonas Sysmans

De Plastieken Plunk is dit jaar aan zijn tiende editie toe. Een geschikte gelegenheid om terug te blikken op de afgelopen...