Het Verhoor: Lae Schäfer
20 januari 2019 


Vorige week publiceerden we “Een dag in het park” van Lae Schäfer op Pulp deLuxe, waar het verleden van het Bilderdijkpark in Amsterdam opgerakeld werd. Interessant materiaal om daar eens wat vragen over te stellen aan de tekenaar die zelf ook in Amsterdam woont.

verhoor-lae

Wie is Lae Schäfer?
Ik teken en lees strips en gaat soms, tegen betaling, naar de club om dan dáár te tekenen. Ook ben ik vaak te vinden op borrels en strip-of-animatie gerelateerde festivals. Mijn meeste strips gaan over menselijke relaties en moeilijke emoties, want als mens zijnde, heb ik die zelf ook. Hoewel de verhalen vaak over menselijke zaken gaan, zijn de hoofdpersonen vaak fysiek onmenselijk doordat ik van het absurde en van iconen en abstractie houdt.

Waar haal je doorgaans je inspiratie vandaan?
Dat is lastig te zeggen want het is vaak niet zo een bewust iets. Vaak heb ik gewoon ineens een klein ideetje dat dan steeds meer groeit.

In “Een dag in het park” was het wel wat duidelijker. Het Bilderdijkpark was namelijk INDERDAAD vroeger een kerkhof. Dat verdient een strip natuurlijk.
Ik wilde het over verandering hebben en koos voor meerdere vormen van verandering. De verandering van een geliefde dichtbij hebben, onzekerheid over de toekomst, verandering van de omgeving.

 

Verwacht in ieder geval gefrustreerde en ongelukkige demonen. En seks!

Je recentste strip op Pulp deLuxe, “Een dag in het park” maakt gebruik netjes gebruik van 2 kleuren om de verschillende tijdslijnen aan te duiden en is ook erg schetsmatig getekend. Kan je daar iets meer over vertellen?
strange
Ik had recentelijk de strip The Strange van Jerome Ruillier gelezen en ik vond de potloodlijnen echt supertof. Ik wilde ook zoiets proberen! En ik houd van simpele vormen en abstrahering, vooral met de vogels ben ik heel tevreden. Die waren een toevallige bijkomstigheid.
Vandaar het schetsmatige.
Ik wilde de ‘echte’ wereld en de spoken en hun spookobjecten (de grafzuilen zijn ook nog aanwezig als spook…zuilen) in andere ‘lagen’ maken als het ware.
Eerst wilde ik wellicht op verschillende papieren werken, maar tijdens het schetsen merkte ik al snel dat dat niet nodig was. Ik heb voor de kleuren rood en blauw gekozen omdat ze beide redelijk sterk en leesbaar zijn, maar elkaar ook niet overschaduwen. Daarbij vond ik het groen en rood een heel gekke maar fijne combinatie.

bp-5

Wat mogen we nog van jou verwachten in de toekomst?
Op dit moment ben ik bezig met een langer verhaal. Al een hele tijd eigenlijk, maar door studie en andere zaken heb ik het steeds opnieuw op pauze moeten zetten. Ik ga de komende tijd meer ruimte voor dit verhaal hebben.
Het gaat weer over relaties en al die lastige menselijke emoties die wij mensen hebben.
Maar dan bij demonen die in een soort ondergrondse grottenwereld wonen.

Een voorpublicatie hiervan is al in de Zone 5300 verschenen, maar het kan zijn dat ik de stijl nog wat ga veranderen.

Verwacht in ieder geval gefrustreerde en ongelukkige demonen. En seks!

Een Dag in het Park op Pulp deLuxe »
Profiel Lae Schäfer »
Vorig artikel
Het Verhoor: Stephan Louwes
Volgend artikel
Zine Club in MuntpuntGerelateerde berichten

Het Verhoor: Maia Matches

Het Verhoor: Maia Matches

12 december 2021 
0
Het Verhoor: Quentin Masse

Het Verhoor: Quentin Masse

5 april 2020 
0
More Story

Het Verhoor: Stephan Louwes

Eind deze maand verschijnt bij Oogachtend LIMBO: Lux in Tebebris, het debuut van Stephan Louwes waarvan we vorige week nog de Planet...