Eindejaarsvragen 2019 (2/2)
5 januari 2020 


Het nieuwe jaar is reeds gestart, maar dat houdt Pulp deLuxe niet tegen om nog een keer terug te blikken op 2019. Vanavond komen de overige 5 redactieleden aan de beurt die ook de traditionele Eindejaarsvragen mochten beantwoorden. Bij deze wenst Pulp deLuxe iedereen een fijn 2020 toe!

1. Wat is het beste dat je gelezen hebt in 2019?
2. Welke film, muzikant en/of toneelstuk is je bijgebleven in 2019?
3. Wat was de laatste verrassende plot twist die je hebt gelezen, gehoord of gezien?
4. Waarmee heb je dit jaar geëxperimenteerd?
5. Wat zijn de vooruitzichten voor 2020?
6. Indien je een documentaire mocht maken, waarover zou die gaan?

Thijs Desmet

1. Het is geen strip maar toevallig heb ik dit jaar de Canadese schrijver David Clerson ontmoet en van hem de Engelse vertaling van zijn novelle Frères gekregen. Een korte, duistere maar ook ontroerende trip door een surrealistische wereld.

2. De nieuwe plaat en live optredens van Lingua Ignota.

3. Tijd bestaat niet, er is geen verleden of toekomst, er is alleen het permanent impermanente nu dus plottwists zijn ook slechts een illusie.

Maar Tool heeft een nieuwe plaat uit, dat had niemand zien aankomen zeker?

4. Keramiek en harddrugs. Oké eigenlijk alleen maar keramiek.

5. Keramiek en harddrugs.

6. Keramiek en harddrugs.


Dido Drachman

1. Dat blijf ik moeilijk vinden ‘het beste’ van de strips vond ik De twee levens van Penelope, Judith Vanistendael erg aangrijpend en
heb mee geleefd met Laura Dean keeps breaking up with me van Mariko Tamaki en Rosemary Valero-O’Connell. Op het moment lees ik Twinkle Twinkle een boek van Kaori Ekuni, wat me tot nu toe erg vermaakt.

2. De film Midsommar van Ari Aster. Een zonnige horror film over tragedie met mooie beelden en illustraties. Ik heb er nog veel over gesproken met onder anderen mijn huisgenoten (die geen horror films kijken). Het concert van Ólafur Arnalds afgelopen februari staat me ook nog goed bij.

3. Het leven is een plot-twist, maar ik vermoed dat we allemaal het einde al kennen.

4. Wonen in Brussel, hoofdstuk 3

5. Ik ben bezig met mijn graphic novel Zwanendrifters die in 2020 uitkomt bij Scratchbooks.

6. Op het moment zou ik gewoon graag iets heel rustig zien met iemand die in een semi-monotone stem vertel over sterren ofzo. Liefst in een taal die ik niet versta. Ik geloof dat ik een beetje moe ben.


Veerle Devos

1. Penelope van Judith Vanistendael: deze graphic novel heeft een diepe indruk op me achtergelaten. Het verhaal vertelt over een vrouwelijke chirurg die het moeilijk heeft om haar job als arts in Syrië te combineren met het familieleden thuis in België. Ook gesmaakt : de reeks ‘Bloedkoninginnen’. Die kan ik in de winkel ook nooit laten liggen. Ah, de graphic novel Doorsnee van Phaedra Derhore heb ik ook graag gelezen. Het valt op hoeveel vrouwelijk tekentalent er ‘op de markt’ is.

2. Joker: WAT een film. Ik stapte echt ‘uit mijn smeet’ de filmzaal uit.

3. Ik schrik niet zo vaak van plot twists. Ik heb blijkbaar ook de licht irritante gewoonte om het einde van series of films te kunnen voorspellen waardoor ik die plot twist vaak verklap voor andere mensen. Ik ben geen goed gezelschap om een spannende film mee te bekijken.

4. Met het combineren van werk-gezin-vrije tijd-vrijwilligerswerk. Dat gaat niet altijd zo vlot.

5. Goede voornemens waar ik me zelden aan kan houden. Ik ga proberen meer te tekenen en ik echt wel eens tekenlessen volgen. En sporten… dat moet ik echt eens volhouden.

6. Over mijn nt2-studenten. Als je naar hun verhalen luistert dan ga je je eigen slechte momenten echt wel gaan relativeren.


Ruben De Somer

1. Sentient van Jef Lemire, uitgeverij tko.

2. Muzikant : Ashtoreth, film: Joker.

3. In mijn eigen leven waren er meer dan één, de meest uitspringende een schouderbreuk die mijn leven plotseling on hold zette

4. Een door mij zelf georganiseerd en gecureerd evenement, waarbij verschillende zaken gemixt werden, muziek beeldende kunst en woordkunst.

5. Zelf een aantal zaken op de markt brengen, en iets meer voor Pulp deLuxe werken.

6. Over Bernie Wrightson een kunstenaar met een grote k, die vooral bekend werd door zijn horror werk en van wie onlangs een tekening werd verkocht voor meer dan een miljoen dollar.


Valentine Gallardo

allaboutloveallmirrors1. Ik heb net All about love door bell hooks gelezen. Het was “warm and fuzzy”.

2. Ik was zwaar onder de indruk bij Angel Olsen’s nieuwe plaat, All Mirrors.

3. Plot twist: een vriendin vertelde mij over haar nieuwe liefde, het klonk als de begin van een romcom, een echte romantische verhaal. Maar dan kreeg ze plots geen antwoord van hem, hij had haar blijkbaar “ghosted”! Ik verwachtten het niet.

4. Allemaal legale dingen!

5. Hopelijk een nieuwe boek publiceren.

6. Over de liefde.Gerelateerde berichten

Grensgebied: Dit Lichaam van Ons

Grensgebied: Dit Lichaam van Ons

27 februari 2024 
0
Eindejaarsvragen 2023 (2/3)

Eindejaarsvragen 2023 (2/3)

28 december 2023 
0
More Story

Eindejaarsvragen 2019 (1/2)

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Traditiegetrouw blikt Pulp deLuxe dan terug op het afgelopen jaar via de Eindejaarsvragen...