De Genomineerden #PP10: Cecilia Valagussa en Dennis Mariën
8 november 2017 


Op zaterdag 18 november is er de tiende editie van de PéPé Soirée met de uitreiking van de Plastieken Plunk in Le Bal Infernal in Gent. Tot dan kan je nog mee beslissen wie er met de publieksprijs naar huis gaat. De genomineerden zelf kunnen misschien nog uw stem beïnvloeden. De komende weken komen ze één voor één aan het woord. Voor het eerst in zeven jaar is er nog eens iemand twee maal genomineerd. Cecilia Valagussa slaagde hierin met de hulp van Dennis Mariën.

5. Cecilia Valagussa

saki-frontKan je ons iets meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis van je weergaloze strip?
“War in every realm” maakt deel uit van een reeks kortverhalen geïnspireerd door artiesten en schrijvers die stierven tijdens WOI. Ariel Macchi schreef 5 scenario’s voor verhalen en liet ze me lezen. Dat was ongeveer 2 jaar geleden. Ik ben er meteen aan begonnen hoewel ik ook aan andere projecten bezig was.
Ik hou van de verhalen omdat ze poëtisch en surrealistisch zijn, zelfs al zijn ze gesitueerd tijdens een vreselijk historisch tijdperk. Ik besloot om mijn tekenstijl van verhaal tot verhaal aan te passen en telkens inspiratie te putten uit de artiest waardoor het verhaal geïnspireerd werd. Dat geeft me ook de kans om enkele interessante Avant Garde kunstenaars nog eens te bestuderen.

Serieus?
Ik ben serieus omtrent mijn werk, maar lach veel in het leven.

Waarom wil je de Plastieken Plunk graag winnen?
Het geldbedrag is een maand huur voor mij, dat is al zeker niet slecht. Ik zou er ook zeer veel honing mee kunnen komen om de winter mee door te komen.

Waarom denk je dat jij hem misschien wel zou kunnen verdienen?
Omdat het beeldje perfect zou staan op het schap tussen de cowboys en plastieken soldaatjes van mijn lief en mijn poppetjes en miniatuurdiertjes.

Wie van de andere finalisten is jouw favoriet en waarom?
Ward Zwart
, dankzij zijn intense stijl en atmosfeer.

Wat is de beste keuze die je ooit hebt gemaakt in je leven?
Telkens wanneer ik een belangrijke keuze moet maken volg ik mijn instinct en gevoel. Dat doen is de beste keuze die ik al gemaakt heb.

6. Cecilia Valagussa & Dennis Mariën

dianeKan je ons iets meer vertellen over de ontstaansgeschiedenis van je weergaloze strip?
Dennis Marien vertelde me ongeveer een jaar geleden dat hij een goed verhaal had geschreven maar dat hij het zelf niet kon tekenen omdat het te dicht op zijn vel zat. En toen vroeg hij aan mij om het te tekenen. Ik las het en werd er verliefd op. Zo begon “Diane”. En dat is nog maar het begin!

Serieus?
Ja, we zijn doodserieus over alles. Komedie moeten we niet.

Waarom wil je de Plastieken Plunk graag winnen?
Beroemdheid, geld en prestige komen met de prijs, maar wij willen eigenlijk gewoon iets nieuw om op onze schoorsteenmantel te zetten.

Waarom denk je dat jij hem misschien wel zou kunnen verdienen?
Laten we deze vraag even laten rijpen. Misschien antwoorden we wel over een tiental jaren, als we dan nog leven.

Wie van de andere finalisten is jouw favoriet en waarom?
Ik hou van het verhaal van Ward Zwart, maar dan ook weer van Lae’s verhaal. Het is alsof je slechts één smaak mag kiezen in een Italiaanse ijsjeswinkel.

Wat is de beste keuze die je ooit hebt gemaakt in je leven?
Hopelijk komt die nog.

 

Stemmen kan je nog doen op http://www.plastiekenplunk.be/stemmen/

Je aanwezigheid kan je laten weten op https://www.facebook.com/events/121485101856329/Gerelateerde berichten

More Story

Retro #PP10 : 2015 - Jan van Doornspeek

De Plastieken Plunk is dit jaar aan zijn tiende editie toe. Een geschikte gelegenheid om terug te blikken op de afgelopen...