How To Organize A Zine Fair?
5 december 2023 


Iets meer dan een half jaar ligt de laatste editie van Zine Happening intussen achter ons. Welke erfenis laten Les VoiZines achter voor toekomstige zinefest organisatoren in Gent?

howtoDit festival was een belangrijk onderdeel van de underground cultuur en de zine scene in Gent, waar men werd aangemoedigd om hun eigen publicaties te maken en te delen. Sinds de eerste editie in 2015 bracht het evenement mensen samen en zorgde het voor een hernieuwde interesse in zines, waardoor een zine revival in Gent op gang kwam.

Misschien vraag je je toch nog af wat een zine is? Zines zijn handgemaakte, onafhankelijke publicaties die men in de eerste plaats voor zichzelf maken, om zo in contact te komen met anderen, om hun werk aan de wereld te tonen en meer. De mogelijkheden zijn eindeloos en er is maar één regel: er zijn geen grenzen.

Op vrijdag 15 december vanaf 19u blikken we in de Kunsthal samen met les VoiZines terug op de vorige edities van Zine Happening aan de hand van een kortfilm van Elien Ronse en een zine fair blueprint presentatie door Les VoiZines. Daarnaast zijn er gratis zines en gratis taart voor iedereen!

Feest met ons mee om de DIY cultuur te vieren en, hopelijk, de fakkel door te geven!

Moest je zelf met een vraag zitten over het organiseren van zine festivals die je beantwoord wil zien, kan je die doorgeven via dit bondige formulier.Gerelateerde berichten

Grensgebied: Grafixx

Grensgebied: Grafixx

12 november 2023 
0
More Story

Grensgebied: Koenraad Tinel over Scheisseimer

"Schoon weggetje, hé," lacht Koenraad Tinel, terwijl we naar de lange modderige weg kijken die de straat met zijn oude kasteelhoeve...