Scriptieprijs voor de strip 2019
24 maart 2019 


Stripgids lanceerde deze week ook hun flyer voor de jaarlijkse Scriptieprijs voor de strip 2019. Wij informeren jullie graag waarover het precies gaat.

Stripgids_ScriptieprijsWat?
Elk jaar bekroont de Scriptieprijs voor de strip de beste academische masterverhandeling over strips en stripcultuur. De winnaar ontvangt een geldprijs van 500 euro, zijn/haar werk wordt voorgesteld in Stripgids en hij/zij krijgt de kans het te presenteren op een Stripgids Salon (of een ander evenement). Afhankelijk van de (kwaliteit van de) inzendingen kan er eventueel een 2e en een 3e running mate worden aangeduid; deze krijgen dan elk een geldprijs van 125 euro.

Een vijfkoppige jury beslist over wie laureaat wordt, en over de volgorde. Deze jury bestaat uit gerenommeerde striponderzoekers en -docenten van een aantal universiteiten en hogescholen, waarvan er een de jury voorzit. De jury wisselt elk jaar van samenstelling.

Voor wie?
In aanmerking komen hogeschool- en universiteitsstudenten die door hun promotor worden voorgedragen. De kleine lettertjes (m.b.t. de voorwaarden, beoordeling, timing en procedure) vind je in het Reglement.

Waarom?
Stripgids wenst met haar partners het academisch onderzoek naar de stripgeschiedenis, het erfgoed, de visuele grammatica, stijlen, formaten, diverse publicatiekanalen, auteurs en hun carrières, enz. aan te moedigen.

Het bekendmaken van de onderzoeksresultaten is daarbij een eveneens erg belangrijke doelstelling.

Jury 2019-2019
» Maaheen Ahmed • UGent
» Benoît Crucifix • ULiège/UCLouvain
» Pascal Lefèvre • LUCA School of Arts Brussel
» Gert Meesters • Université de Lille
» Fabrice Preyat • Université Libre de Bruxelles
» Roel Daenen • secretaris, zonder stemrecht

De flyer met ook het reglement van de Scriptieprijs 2019 kan je hier downloaden. Geïnteresseerden kunnen gratis een (of meerdere) exemplaar bestellen, via redactie@stripgids.org, met de vermelding van hun coördinaten.

(Illustratie: Maarten De Saeger)Gerelateerde berichten

GRID: de jury

GRID: de jury

23 april 2024 
0
More Story

Het Verhoor: Rosa Arango

Twee weken overdonderde Rosa Arango ons met haar poëtische kortstrip The Frozen Lake over herinneringen die je blijven achtervolgen....