De Strijd om de Laatste Plastieken Plunk!
9 mei 2023 


PéPé Soirée

Nog elf dagen te gaan en dan weten we wie de laatste winnaar wordt van de Plastieken Plunk. Het wordt een heuse clash der stijlen.

De genomineerden komen dit jaar ook uit Nederland, Iran, Roeselare en, voor het tweede jaar op rij, Indië. Jeroen Janssen en Bob Op ’t Land doen een nieuwe gooi naar de prijs. Met Jonas Sysmans hebben we de winnaar van 2016 in ons midden. Josse Pommé heeft dan weer dubbele kansen op eindwinst.

Alle acht hebben ze één gemeenschappelijk doel: op zaterdag 20 mei in de Kunsthal in Gent met de Plastieken Plunk en het bijhorende prijzengeld gaan lopen.

1. A Young Artist (Sara Mertens)
2. Censored Scenes (Jeroen Janssen & Arezoo Moradi)
3. Diamond Files (Priyanka Oberoi)
4. Honingzoet (Bob Op ’t Land)
5. Huis van Harry (Josse Pommé & Antje YA)
6. I’m thinking – takeit takeit (Indi Vos)
7. Moppermaan (Josse Pommé)
8. Oost West (Jonas Sysmans)

Voor de PukkelPlunk waren te weinig inzendingen voor een shortlist, maar er komt wel een winnaar uit.

Een vierkoppige jury onder leiding van Peter Moerenhout gaat zich nu over de shortlist buigen, waarna op zaterdag 20 mei om 19u de winnaar bekend gemaakt wordt op Zine Happening in de Kunsthal in Gent. Je aanwezigheid hiervoor kan je nog steeds hier doorgeven. Na de uitreiking verplaatst de actie zich naar de Trefpunt Concertzaal voor de afterparty met een optreden van Theegezin.Gerelateerde berichten

Grensgebied: Dit Lichaam van Ons

Grensgebied: Dit Lichaam van Ons

27 februari 2024 
0
Eindejaarsvragen 2023 (2/3)

Eindejaarsvragen 2023 (2/3)

28 december 2023 
0
More Story

Grensgebied #ZH8: Matrijarsija

We krijgen ook hoog bezoek uit Servië op Zine Happening 8. Onze tweede hoofdgast Matrijaršija laat zich niet zo makkelijk...