Kick-off 19
3 oktober 2021 


kickoff19

Onder een ander gesternte dan vorig jaar ging onlangs een nieuw academiejaar van start. Iets later dan normaal opent ook Pulp deLuxe opnieuw zijn deuren. Hoewel we nog redelijk rustig van start gaan mag je de komende weken heel wat interviews verwachten. De illustratie hierboven van Amber Gyselings, die drie maanden na haar Graduation Show op onze website deze week haar debuut mag maken, geeft alvast aan dat er niet veel binnen gebleven zal worden de eerstkomende tijd.

 

Komende week, meer bepaald donderdag 7 oktober, is Pulp deLuxe terug present op De Grote Strippitch in het Stripmuseum in Brussel, waar tekenaars hun werk kunnen voorleggen aan een aantal uitgevers (incl. Pulp deLuxe). Tekenaars die zich nog willen inschrijven moeten zich reppen, want officieel worden de inschrijvingen op 4 oktober afgesloten.

De Zine Club bestaat intussen onder vele gedaantes. Na Brussel met bibliotheek Muntpunt heeft Gent nu ook zijn eigen Zine Club in De Krook , georganiseerd door onze vriendinnen van Tieten met Haar en Les VoiZines. Op 29 september was er de eerste aflevering. De komende twee afleveringen gaan door op de woensdagen 27 oktober en 24 november. Houd alvast Facebook in de gaten voor meer nieuws.

Ook in Muntpunt in Brussel zitten ze intussen niet stil met hun Zine Club. Ook zij hebben een rijkgevulde kalender met allerlei interessante gasten: Liesbeth Van Heuverswijn (5/10), Joëlle Dubois (12/10), Eléonore Zschau (19/10), Barrack Rima @ Lagrange Points (26/10), Martha Verschaffel (9/11), Juan Pablo Plazas (16/11), Jan Vandeplancke (23/11) en José Quintanar (30/11).

En we kijken ook uit naar een nieuwe volledige editie van Grafixx op 26, 27 en 28 november in De Studio in Antwerpen.

Om af te sluiten kunnen we nog vermelden dat onze redactie is voorlopig nog steeds dezelfde is als die die onlangs in de recentste Stripgids geïllustreerd werd door Myilln, dat we onlangs de Comeback van de Nieuwsbrief van Pulp deLuxe aankondigden waar jullie je nog steeds op kunnen abonneren, en dat tekenaars die zich voor onze Open Call willen melden nog steeds welkom zijn.Gerelateerde berichten

More Story

Het Verhoor: Brecht Evens - We kunnen eender waarheen

"We kunnen eender waarheen". Nu de lockdown achter de rug ligt en iedereen stilaan gevaccineerd is lijkt dat dé slogan van deze...