De Heilige shortlist van de Plastieken Plunk
12 oktober 2017 


Na een retraite van drie dagen in een chaletje diep in de Ardennen, doemt een moe gelezen organisatie op met de shortlist van 8 genomineerden.

Dit jaar waren er maar liefst 55 inzendingen die samen meer dan 500 strippagina’s omvatten. We hebben 15 leesbrillen stukgelezen, onze vingers tot bloedens toe gesneden aan de randen van de strippagina’s en minstens een miljoen miljard ogen uitgekeken op de grafische hoogstandjes die de deelnemers ons bezorgden, maar hier zijn ze: de gouden acht, de shortlist voor de tiende editie van De Plastieken Plunk:

De zoon van de moeraskoningin – Lae Schäfer
Diane – Dennis Marien & Cecilia Valagussa
Dubio – Rani de Prée
Mini Comic – Charlotte Dumortier
Oerwoud Achter Glas – Yannick Pelegrin
The Space Between Us – Ward Zwart
Vormen – Merel Moonen
War in Every Realm – Cecilia Valagussa

En nu? Nu kan u stemmen natuurlijk! De winnaar van de publieksprijs sleept immers 50 euro’s in de wacht. U moest al aan het klikken zijn. (Of op zijn minst clicks aan het bestellen bij een Chinese clickfarm.)

Op 18 november aanstaande buigt de jury, bestaande uit Roel Daenen, Ephameron en Stefan Nieuwenhuys zich over deze acht inzendingen. Zij zullen de jurywinnaar selecteren. Die zal lopen gaan met het door Luc Cromheecke zelf geknede beeldje van De Plastieken Plunk en 250 euroloekes!

Komt allen naar de PéPé Soirée in Le Bal Infernal om dit met eigen ogen te aanschouwen en om met ons geld pintjes te drinken. Kammerstraat 6 te Gent. Welkom vanaf 20.30u!Gerelateerde berichten

More Story

Retro #PP10 : 2011 - Frederik Van den Stock

De Plastieken Plunk is dit jaar aan zijn tiende editie toe. Een geschikte gelegenheid om terug te blikken op de afgelopen...