Het Verhoor: Valentine Gallardo
16 november 2018 


Afgelopen zondag publiceerden we A Strong Woman van Valentine Gallardo, één van de favorieten voor de elfde Plastieken Plunk die komende zaterdag wordt uitgereikt op de PéPé Soirée in GentValentine Gallardo voorstellen lijkt me een overbodige vraag. Ze was twee jaar geleden onze eerste gaste in onze reeks Het Verhoor. Ze maakt nog steeds deel uit van het collectief Tieten Met Haar, waarvan binnenkort een nieuwe nummer wordt voorgesteld, ze is co-organisator van het festival Zine Happening in Gent en op Pulp deLuxe had ze lange tijd de reeks Lovely’s dat een paar maanden geleden in boekvorm verschenen is bij De Stripgilde. En toch starten we ons gesprek met die ene overbodige vraag.

verhoor-valentine

Wie is Valentine Gallardo?
Ik ben Valentine en ik teken strips. Ik teken strips omdat ik iets met iemand wil delen, maar daar niet altijd de juiste woorden voor klaar heb in een live gesprek en mijn brein nogal traag werkt. Daarover heb ik ook een strip getekend.

Je kortverhaal “A Strong Woman” gaat over het fenomeen dat men nogal vaak de schijn ophoudt op social media. Heb je daar zelf ook last van?
Ik probeer niet te veel persoonlijke informatie vrijwillig te delen op sociale media, maar ik heb de neiging om mezelf uit te drukken en mijn werk online te tonen. Het is moeilijk om een evenwicht te vinden.

lov18Je strip/kookboek Lovely’s dat je samen met Jonathan Beaton gemaakt hebt moeten we niet meer voorstellen op Pulp deLuxe. Hoe is de ontvangst tot nog toe ?

Wij hebben deelgenomen aan veganistische evenementen zoals Vegan Festival Brussels, Vegan Summer Fest in Gent en daar was de ontvangst een enorm succes! Het trekt ook de aandacht van het publiek op stripfestivals, wellicht omdat de cover rood is. In de winkel vind je hem iets minder goed, waarschijnlijk omdat ze niet wisten waar ze het moesten plaatsen: tussen de kookboeken of in de stripafdeling.

 

tmh18Je maakt ook nog steeds deel uit van het collectief Tieten met Haar. Is er daar iets nieuw over te vertellen?
Op 14 december organiseren wij (Tieten Met Haar) een speciaal weekend rond “sex-positivity” in In De Ruimte in Gent, met een expo, een boekvoorstelling, open mic, drag performance en karaoke. Wij hebben inspiratie opgedaan door een ‘sex-education’-brochure met de naam ‘101 ways to say no to sex’. Wij hebben zelf paragrafen uit deze brochure geïllustreerd en aan andere artiesten gevraagd om hetzelfde te doen. De publicatie bevat strips van nieuw Belgisch talent zoals Pauline Spira en Morgane Somville, maar ook van internationale namen die wij bewonderen zoals oa Oystein Bergli (Noorwegen)!
Het heet THANKS ANYWAY, check it out.

Wat mogen we in de toekomst nog van je verwachten?
Ik zal een live drawing/music performance doen, samen met Corrupted op Grafixx in Antwerpen op vrijdag 30 november. Verder in februari zullen wij op een nieuw vegan festival in Oostende aanwezig zijn met Lovely’s, en Jonathan gaat een kookdemonstratie geven. Wij zijn ook al bezig met Les VoiZines met de volgende editie van Zine Happening.
Daarna hoop ik tijd te maken om nog meer verhalen te vertellen!

A Strong Woman op Pulp deLuxe »
Profiel Valentine Gallardo »Gerelateerde berichten

More Story

De Plastieken Plunk-genomineerden aan het woord

Komende zaterdag wordt in de Bal Infernal in Gent de elfde Plastieken Plunk uitgereikt. Dan beslist een eminente jury bestaande...