Eindejaarsvragen 2022 (3/3)
8 januari 2023 


Pulp deLuxe blikt nog een laatste keer terug op 2022 met de antwoorden op de Eindejaarsvragen van Rebecca van Bockel (terug in stripvorm), Veerle Devos, Dido Drachman en Marthe Verhoest. Bij deze wenst Pulp deLuxe iedereen een vruchtbaar 2023 toe!

1. Wat is het beste dat je gelezen hebt in 2022?
2. Welke film, tv-serie, muzikant en/of toneelstuk is je bijgebleven in 2022?
3. Wat was je leukste feestje of activiteit uit 2022?
4. Wat heb je afgelopen jaar voor het eerst gedaan?
5. Wat zijn de vooruitzichten voor 2023?

Rebecca van Bockel

rebecca


Veerle Devos

1. Zestig lentes van Aimée de Jongh en Chabbert is een van de graphic novels die me het meest heeft weten raken in 2022. Hoe een vrouw op haar 60ste verjaardag beslist om, tegen de wil van haar familie in, alles achter te laten om zichzelf terug te vinden.

Geen boek, maar wel een fantastisch kortverhaal dat nog steeds op onze website bewonderd kan worden is Straatjes van verzoening door Arezoo Moradi en Jeroen Janssen. De tedere teksten van Arezoo geven de mooie tekeningen van Jeroen Janssen nog meer kleur, vond ik.

 

wednesday2. Beetje cliché maar ik heb enorm genoten van de Netflix klassiekers Stranger Things en Wednesday. Het concert van Stromae op Werchter Classic was dan weer ‘Formidable’.

3. Ik vond Zine Happening in de Kunsthal te Gent heel fijn. Ik heb er leuke mensen leren kennen en het was fijn om tussen zoveel creatief talent te vertoeven. Voor de rest zoek ik graag (kleinere) stripbeurzen en signeersessies op. Zeker als ik een mooie tekening van Jan Bosschaert kan scoren ben ik graag van de partij.

4. Met mijn eigen werk deelgenomen aan verschillende kunstexpo’s. Het maakte me (stiekem) wel een beetje trots.

5. Artistiek bezig blijven (wat stappen durven zetten), veel culturele evenementen bezoeken en vooral veel strips blijven lezen.


Dido Drachman

1. Ik vind het altijd zo lastig om terug te blikken op alles dat ik heb gelezen in een jaar. Eigenlijk best stom maar ik herinner me vaak wat ik heb gelezen de afgelopen paar maanden. Ik zal boeken en strips even scheiden met veel plezier heb You made a fool of death with your beauty door Akwaeke Emezi gelezen, een romance, die qua proza modern en gevat is. Nu lees ik The Midnight Library by Matt Haig, die blijkbaar een hit is in mijn dichtstbijzijnde bibliotheek.
Qua strips ben bezig met de vijfdelige serie Blank Canvas: My So-Called Artist’s Journey van Akiko Higashimura en ligt Thieves door Lucie Bryon op mij te wachten.

2. Mijn favoriete film van 2022 was Everything Everywhere All at Once, dat was zo’n hit dat ik verwacht daar niet al te veel uitleg over te hoeven geven.
Een voorstelling die mij is bij gebleven is de Opera uitvoering in de Stopera van Der Freischütz, die het verhaal van Der Freischütz combineerde met het competitief bestaan van Opera zangers en een duivel die zong als Tom Waits.

3. Met De Nieuwe Garde was ik mee naar Quai des Bulles in Saint-Malo en dat was ontzettend gezellig, vol met plezier, werk en drukte.

4. Een subsidie aanvraag, hoewel ik daar nog mee bezig ben, dus telt dat?

5. Ik heb een vrij groot project lopen in samenwerking met het Speelkaartenmuseum in Turnhout, daar ben ik nog wel even zoet mee.


Marthe Verhoest

1. Voor mij was dat Ward Zwart’s Ik kom van ver maar blijf niet lang.

2. Flemish Primitives van Action Zoo Humain en Chokri Ben Chikha.

3. De opening van Galerie Platte Commerce en onze eerste tentoonstelling: Eerste Emissie.

4. Een galerij opgestart.

5. Nog meer tijd vinden om te tekenen!

Vorig artikel
Eindejaarsvragen 2022 (2/3)
Volgend artikel
Grensgebied: VROOMGerelateerde berichten

More Story

Eindejaarsvragen 2022 (2/3)

We zijn reeds 2 januari 2023, maar Pulp deLuxe is nog lang niet uitgekeken op het afgelopen jaar. In de tweede aflevering...